Kezdőlap
Bemutatkozás
Esküvő
Pároknak
Árak & akciók
CONTACT
Mire ügyeljünk
Kedves jegyespár, leendő ügyfeleim!
 
A házasság az ember életében az egyik legfontosabb döntés! Egyszeri és megismételhetetlen. Ezen a napon tökéletesnek kell lennie mindennek: a dekorációnak a tortának, a vacsorának, a ruhának , frizurának és nem utolsó sorban a fotóknak. Az ételt elfogyasszuk, a tortát felvágjuk és a csodás virágköltemények is elhervadnak egy idő után. A fotó marad meg emlék gyanánt, ezért nem mindegy, hogy kit bízunk meg a fotózással, semmiképp se bízzuk amatőrre. Lehet, hogy egy pillanatnyilag olcsóbb árú fotós termékei a későbbiekben nem hozzák a kívánt minőséget, vagy nem készülnek el a megismételhetetlen képek!
 
Azonban, hogy a legjobbat lehessen kihozni belőletek, pár dolgot szeretnék megosztani veletek.
 
 
Esküvőfotózás:
  •  Nagyon fontos dolog, hogy ne késsetek a fotózásról! Tudom, hogy ilyenkor kazalnyi a tennivaló, mégis, fontos, hogy a megbeszélt időben kezdeni tudjuk a fotózást, mert a kapkodva készített képeknél kimaradhatnak dolgok. Amire annyira készültetek és annyira vártatok, elérkezett! És ez az idő megismételhetetlen. Ne felejtsétek el, az marad meg erről a szép napról, amit megörökítünk!
  • Érdemes a mobiltelefonokat is háttérbe szorítani, hiszen a jó képekhez nyugalom kell. Nem jó, ha a meghitt fotózást, kettő, esetleg három csörömpölő telefon megszakítja.
  • A beállított, kreatív fotózáson (legyen az szabadban, vagy belső helyszíneken), csak a pár, a fotós és az asszisztensek legyenek jelen. Higgyétek el, a kedves anyuka, anyós, após „intézkedése” nélkül is jó képek születnek.
  • Vőlegényeknek kicsit nehéznek tűnhet, hogy fotózzák őket, de a menyasszonyok szeretik ezt. Ennyit meg kell tudni tenni a szeretett párunkért.
  • Szertartás fotózásakor: Bevonulás esetén, mindig a fotósra (kamerába) nézzetek, mert így lesznek szép képek, bár tudom, hogy nagy kísértés a rokonság szemrevételezése.
  • Gyűrűhúzás, aláírás: Szép lassan mindent, mindenki megvár és nem siet senki, viszont így lehet több képet készíteni.
  • Vacsora, lakodalom: Sajnos egyre divatosabb az a felfogás, hogy a szolgáltatókat elszeparálják a násznéptől, néha külön teremben foglalnak nekik helyet. Logikusnak tűnik, de nem az. A fotósnak fontos, hogy legyen egy hely a teremben, a násznép között, ahová a sokszor hajnalig tartó lakodalom ideje alatt, néha le tud ülni és így folyamatosan részese legyen az eseményeknek.
Fontos tudnivalókról, szakszavak jelentéséről egy általam is nagyra tartott esküvőfotós írt egy listát.
Magyar-magyar esküvős miniszótár
© 2011 G-art Studio Esküvő Fotózás